Contractació

Actualitat

imagen con marco
URL
Base de Precios de Adif
Publicación de la nueva edición de la Base de Precios de Adif 2024
Desde el 19 de febrero de 2024 Adif pone a disposición de los grupos de interés el archivo con la base de precios del año en curso, con el fin de garantizar los principios de transparencia, accesibilidad universal e igualdad de trato.
imagen con marco
URL
Nuevo Portal de Instalaciones de Servicio PISERVI
Administrador de infraestructuras ferroviarias.
Para operadores y empresas de transporte y que facilita la planificación de los servicios ferroviarios.
Rápido acceso a información sobre terminales de mercancías, estaciones de viajeros, mantenimiento, cargaderos privados, puertos, etc​​​​​​​​​​​​

Información sobre contaminación acústica

Guía para la aplicación del método CNOSSOS-EU en Adif y Adif AV
El objetivo de esta guía es ofrecer la información necesaria para el empleo del método CNOSSOS-EU en el cálculo del ruido ferroviario en las infraestructuras de ADIF y ADIF AV.

Entre los objetivos estratégicos de Adif y Adif AV se encuentra la contribución a un transporte respetuoso con el medio ambiente y responsable en el uso de recursos.

​​​​​​​Accede a la guía y a todo el contenido sobre contaminación acústica.

Productes i Serveis

Informació d’interès

Xarxa ferroviària

El trànsit ferroviari circula de manera coordinada per una immensa xarxa en què cada dia es produeixen centenars d’encreuaments de trens, sortides i arribades.Espanya se situa a l’avantguarda, tant pel nombre de línies i quilòmetres en servei i en construcció, com pel paper que hi tenen les noves tecnologies.

Operadors
La liberalització del sector ferroviari ha suposat l’accés de diferents operadors a la xarxa ferroviària d’interès general.El primer pas ha estat posar-la a disposició del trànsit de mercaderies i, posteriorment, s’ha ampliat als viatgers.

Adif Internacional en xifres

Els ferrocarrils han demostrat que són el mitjà de transport més segur, fiable i sostenible en termes mediambientals i, per tant, són la millor resposta a aquesta necessitat de mobilitat. Desenes de països arreu del món, conscients d’aquesta realitat, estan impulsant actualment ambiciosos plans de desenvolupament dels seus sistemes ferroviaris.
Mapa mundial para las localizaciones

Obre la informació Japó Consultoria de tecnologies de canvi d’ample.

Obre la informació Aràbia Saudita / LAV Haramain Participació en el consorci per a la construcció de la segona fase de la línia d’alta velocitat Meca-Medina (450 km) i operació durant 12 anys.

Obre la informació Rússia Consultoria de direcció a directius i especialistes en disseny i construcció de LAV, gestió d’estacions, seguretat, etc

Obre la informació Israel Transferència de coneixements i programes de formació.

Obre la informació Turquia Assessorament per a la posada en servei de les línies d’alta velocitat, seguretat en la circulació, gestió del trànsit, etc.

Obre la informació Egipte Estudi de viabilitat del Corredor d’Alta Velocitat Caire - Luxor, Projecte Twinning (UE) en matèria de seguretat en la circulació.

Obre la informació Ucraïna Adjudicació d’un Projecte Twinning (UE) per a l’assistència tècnica en matèria de seguretat en la circulació.

Obre la informació Bòsnia Hercegovina Col·laboració institucional per al desenvolupament del marc normatiu.

Obre la informació Polònia Formació en senyalització, circulació i manteniment.

Obre la informació Suècia Consultoria en disseny i desenvolupament de xarxes AV.

Obre la informació Croàcia Consultoria en col·laboracions publicoprivades i finançament d’actuacions. Formació en sistemes de control de trànsit i passos a nivell.

Obre la informació Tunísia Seminaris a experts en matèria de manteniment.

Obre la informació Dinamarca Assistència a Bandenmark per a la implantació d’ERTMS N2.

Obre la informació Marroc Implantació del sistema Da Vinci (gestió de trànsit). Formació en projectes d’AV, ERTMS i operació. Acord en matèria d’estacions.

Obre la informació Veneçuela Seminaris de gestió del trànsit, estacions i management.

Obre la informació Colòmbia Assistència tècnica en operacions i construcció per a la posada en servei i explotació de la línia de mercaderies La Loma - Puerto Santa Marta (230 km).

Obre la informació Perú Millora del sistema d’operacions de l’empresa Ferrocarril Transandino, SA (FETRANSA). Formació a PeruRail en senyalització, circulació o manteniment.

Obre la informació Xile Contracte per a la provisió de serveis de regulació i gestió del trànsit.

Obre la informació Mèxic Assistència tècnica al tren suburbà de Valle de México. Suport a la circulació de trens, normativa de gestió del lloc de control i formació de personal.

Obre la informació Argentina Argentina: Formació en disseny, construcció, manteniment i seguretat de línies ferroviàries.

Obre la informació Estats Units Cooperació amb NEC Partner Fòrum per al desenvolupament del Corredor Nord-est d’alta velocitat. Col·laboració amb la CHSRA (Autoritat per al Desenvolupament de l’Alta Velocitat a Califòrnia).

40.000 M €

Inversió destinada al ferrocarril

2.000 km

ERTMS

3.300 km

Línies d’alta velocitat en servei

Millor xarxa del món Rànquing del Fòrum Econòmic Mundial

40.000 M €

Inversió destinada al ferrocarril

2.000 km

ERTMS

3.300 km

Línies d’alta velocitat en servei

Millor xarxa del món Rànquing del Fòrum Econòmic Mundial

Oferta d’espais i immobles

Adif ofereix, en règim d’arrendament i venda, els immobles que es mostren a continuació.

Per a més informació, cal posar-se en contacte a través de les dades que es faciliten a cada immoble.