Línia Almeria - Múrcia

Corredor Mediterrani d’Alta Velocitat

Títol

Aquesta línia, integrada en el Corredor Mediterrani d'Alta Velocitat, connectarà la ciutat d'Almeria amb aquest corredor, així com amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Castella-la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia.

D'aquesta manera, s'afavoriran les relacions ferroviàries d'Almeria amb Múrcia, Llevant, Catalunya, Castella-la Manxa i el centre peninsular, i s'integrarà en el conjunt de les xarxes ferroviàries europees i reduirà els temps de viatge. A més de millorar els serveis de rodalia del trajecte Múrcia-Águilas.

Aquesta línia està inclosa en la Xarxa Ferroviària d'Interés General.

Finançament europeu

Aquesta línia ha comptat amb ajudes i finançament rebudes per Adif AV procedents dels diferents fons i programes de la Unió Europea (UE):

Una manera de fer Europa
​​​​​​​

 Descripció de la línia

Servei de qualitat

Amb la finalitat d'aprofitar la inversió ja executada, de 792 M€, que ha permés la finalització de 7 trams, encara que sense continuïtat, i optimitzar les inversions previstes, es contempla una plataforma en via doble fins a Pulpí, en via única entre Pulpí i Vera (25,7 km), de nou via doble entre Vera i Los Arejos (27,7 kms), en el trajecte Los Arejos-Níjar s'ha d'executar el tram inicial en plataforma per a doble via, per a tindre 40 km de via doble en prolongació del tram Vera-Los Arejos, necessària per a avançament dinàmic de trens i via única fins a Almeria (44,8 km), i s'haurà optimitzat d'aquesta forma la inversió i garantit la capacitat per a satisfer els estudis de demanda futura.
 

Títol
Com a obres singulars destaquen el viaducte de Cadímar (subtram Vora-Los Gallardos) amb una longitud de 1.965 metres; i els túnels de Sorbas (subtram Sorbas – Barranco de los Gafarillos)  de 7.538 metres de longitud, que seran els més llargs de tota Andalusia, i superaran els túnels d'Abdalajís, de la Línia d'alta velocitat Còrdova – Màlaga. La seua complexitat tècnica és elevada, ja que travessen un important massís amb materials d'algeps.
Servei de qualitat

La perforació s'ha realitzat mitjançant tuneladora i mètodes convencionals.La tuneladora Alcazaba va finalitzar la perforació del primer tub el 15 de març de 2011  i, després de ser desmuntada i muntada de nou, va realitzar també la perforació del segon tub, i es va finalitzar el 18 de gener de 2012, després de sis mesos de treball, amb un rendiment mitjà superior als 1.000 metres al mes.

Estacions de la línia

El projecte inicial contempla l'arribada de l'Alta Velocitat a Múrcia, Lorca, Vera i Almeria.

Mesures mediambientals

El Ministeri de Foment i Adif  Alta Velocitat promouen el desenvolupament d'un ferrocarril autènticament sostenible i respectuós amb la naturalesa, on es manté al màxim el respecte cap als espais naturals protegits durant el disseny, la construcció i l'explotació de la infraestructura ferroviària.

A més de vetlar pel compliment de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) es valora,  des d'una perspectiva global, el grau d'integració de les obres en el seu entorn i l'eficàcia de les mesures ambientals adoptades durant les obres.

Les obres del tren d'alta velocitat que unirà Múrcia i Almeria hauran de protegir les rambles existents al llarg de tot el recorregut, especialment, la rambla de Librilla, la rambla d'Algesires i el riu Jauto.

D'altra banda, la DIA estableix actuacions concretes per a salvaguardar els valors ecològics dels Llocs d'Interés Comunitari (LIC): serra de l'Alt Almagro, riu Antas, serra de Cabrera-Bédar i rambles del Percal, Tabernas i sud de la serra d'Alhamilla.

Entre altres accions, es realitzarà la restauració ambiental de rambles, barrancs i terrenys afectats per l'erosió dins dels LIC, entre d'altres.

La viabilitat ambiental de la variant de la serra de Cabrera és possible gràcies a la construcció del túnel de Sorbas que discorre sota el LIC Seerra Cabrera-Bédar, amb una longitud de 7,5 km.

Pel que fa a la fauna, la DIA inclou mesures per a protegir la tortuga mora, espècie amenaçada present en tota la variant de la serra Cabrera i en altres punts del traçat.

Per a això, es realitzarà un estudi de detall, en coordinació amb la Junta d'Andalusia, per a determinar la distribució de la tortuga mora, la ubicació de passos específics i proposar mesures protectores, correctores o compensatòries necessàries.

Característiques de la infraestructura
200
km
de longitud
7.538
metres
Longitud dels túnels de Sorbas
1.965
metres
Longitud del viaducte de Candímar
4
Estacions
de viatgers: Múrcia, Lorca, Vera i Almeria