Igualtat de gènere i diversitat

Subtítol sit amet consectetur adipiscing elit.

Títol
Adif Alta Velocitat es compromet a promoure les condicions necessàries per a una igualtat d'oportunitats efectiva entre dones i homes, així com a bandejar qualsevol mena de discriminació. Aquest repte és prioritari en l'àmbit de la gestió de persones, la cultura corporativa i el compromís social de l'entitat.
Títol
El motor d'Adif Alta Velocitat són les persones, com reflecteix el Pla Estratègic 2030, i aconseguir la plena igualtat i la diversitat és un dels desafiaments que s'ha marcat l'empresa. Per sectorials, Adif Alta Velocitat és una empresa amb una plantilla majoritàriament masculina. Si bé la representació femenina (26%) va en progrés, ho fa més a poc a poc del que a l'entitat li agradaria.
Títol
L'objectiu és accelerar el ritme perquè la bretxa de gènere sigui cada vegada menor, especialment en determinades professions, i continuar la tendència ja iniciada d'incrementar el lideratge femení, ara mateix situat en un 33%.

Iniciatives

L'aposta per una empresa diversa i inclusiva es fa realitat a través de les iniciatives següents:

Educació

Títol
Adif Alta Velocitat està estretament vinculat a l'àmbit educatiu per donar a conèixer el ferrocarril i els seus valors a la població escolar i universitària. Familiaritzar les generacions més joves amb les infraestructures ferroviàries i la seguretat, el respecte al medi ambient, la cohesió social, la igualtat i la diversitat, el servei públic i el suport als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) és una inversió de present i de futur per a la nostra empresa.
Títol
Volem estimular l’interès per les professions ferroviàries, especialment per l’enginyeria i les disciplines tècniques (STEAM), incidint de manera singular en les nenes i dones joves. El nostre objectiu és atreure el talent femení i incorporar més dones a les especialitats professionals cientificotecnològiques i potenciar el lideratge femení.
Títol
I treballem també per reforçar la presència d'Adif Alta Velocitat i del ferrocarril al món acadèmic, col·laborant amb recursos humans i pedagògics per difondre el concepte de mobilitat i infraestructures sostenibles i per traslladar a la universitat la visió i les necessitats de l'empresa.

Projectes

Aquesta aposta per l'educació s'articula a través de projectes com:

Col·laboració amb el Programa Dona i Enginyeria de la Reial Acadèmia d’Enginyeria:

Adhesió a l'Aliança STEAM pel Talent Femení "Nenes en peu de ciència", iniciativa dirigida a reduir la bretxa de gènere existent en aquestes disciplines.

Programa de pràctiques professionals a Adif Alta Velocidad.

​​​​​​​
Participació al programa “Socios por un día: jóvenes listos para una estancia educativa en la compañía