Qui som

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Administrador d'Infraestructures Ferroviàries
Som una entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Adif exerceix un paper principal com a dinamitzador del sector ferroviari, tot fent que el ferrocarril siga el mitjà de transport per excel·lència i facilitant l’accés a la infraestructura en condicions d’igualtat. 
Visió
Ser un referent com a organització focalitzada en la gestió d'infraestructures resilients, sostenibles, segures i intel·ligents que contribuïsquen al nou model de transició ecològica.
Missió
Operar, gestionar i construir una xarxa ferroviària intel·ligent adaptada al nou ecosistema tecnològic, competitiu i sostenible, de manera que es contribuïsca als ODS.
Ambició
Oferir infraestructures resilients per a tota la societat
Propòsit

Operar una xarxa ferroviària compromesa amb els ODS

Principis
  1. Inclusió i justícia

  2. Prosperitat de les persones

  3. Excel·lència en el servei

  4. Igualtat i transparència

  5. Responsabilitat amb els recursos

  6. Innovació i intraemprenedoria

  7. Capacitat de transformació

Què fem?
administració INFRAESTRUCTURES FERROVIÀRIES
gestió de CIRCULACIÓ FERROVIÀRIA
adjudicació Operadors ferroviaris
cànons per ús
de les infraestructures

Coneix-nos

Fotografía de la presidenta de Adif, Isabel Pardo de Vera Posada
Presidenta de l'EPE Enginyera de Camins, Canals i Ports i màster en Direcció Estratègica Internacional, per la Universitat Politècnica de Madrid, a més de llicenciada en Dret per la UNED
Òrgans de govern
Estructura organitzativa

Informació institucional, organitzativa i de planificació

Funcions i normativa bàsica

Adif és responsable de la gestió d'una part important de les inversions en infraestructures ferroviàries i de l'administració de la Xarxa Ferroviària d'Interés General de l'Estat. Adif es regeix de manera general per la Llei del sector ferroviari.

Adif exerceix un paper principal com a dinamitzador del sector ferroviari, de manera que facilita l'accés a la infraestructura en condicions d'igualtat. Té per objectiu potenciar el transport ferroviari espanyol mitjançant el desenvolupament i la gestió d'un sistema d'infraestructures segur, eficient, sostenible des del punt de vista mediambiental i amb alts estàndards de qualitat.

Tot això, des del compromís de responsabilitat social amb la ciutadania. Una responsabilitat social que es fonamenta en principis ètics relacionats amb la gestió i amb el paper de l’empresa en la societat. Té com a eix vertebrador la transparència i el diàleg amb els grups d’interés, i la seua finalitat última és contribuir a la sostenibilitat del desenvolupament que propicia la nostra activitat, des d’una perspectiva integral.