Col·laboració

Ofertes de col·laboració en R+D+I

Títol

Vivim en una societat que cada dia planteja necessitats noves a les quals el ferrocarril ha de respondre amb solucions específiques d'alta qualitat, sostenibles i que, alhora, el mercat puga assumir com un nou valor afegit a l'oferta comercial del transport.

Des de fa més de deu anys, Adif exerceix un paper principal en la renovació tecnològica del sector, posant els recursos necessaris perquè la infraestructura siga més accessible, més segura, més sostenible i permeta als operadors desplegar-hi ella tot el seu potencial per a fer del ferrocarril un mitjà de transport més competitiu, de manera que s'aconseguisquen els nivells de fiabilitat i seguretat més alts.

Els èxits obtinguts han permés exportar la tecnologia ferroviària espanyola als mercats internacionals, en els quals gaudeix de gran prestigi i acceptació. I els resultats estan a la disposició de la indústria i dels mercats, o bé en forma de col·laboració puntual en projectes d'innovació, o bé compartint recursos amb altres empreses innovadores que desitgen incorporar-se al Centre de Tecnologies Ferroviàries. A més, ofereix una sèrie de productes i serveis tecnològics llicenciables a tercers, i l'accés a la infraestructura per a proves i assajos.

En definitiva, Adif és una entitat pública empresarial compromesa amb la innovació, amb l'entorn i amb el teixit industrial, però, sobretot, amb els ciutadans, al benestar dels quals van dirigits tots els seus esforços.

Explotació d'intangibles

Adif ofereix productes tecnològics que poden ser explotats per les empreses interessades. Es tracta de solucions que incorporen la tecnologia més avançada i que es poden aplicar en xarxes ferroviàries de qualsevol part del món.

S'ofereixen en condicions de no-exclusivitat a empreses amb capacitat tècnica per al seu desenvolupament i fabricació.

Incorporación de empresas al CTF

El Centre de Tecnologies Ferroviàries, situat al Parc Tecnològic d'Andalusia (Màlaga), concentra l'esforç i l'activitat innovadora d'Adif. En aquest centre es dirigeixen, planifiquen i implanten les iniciatives de matèria d'investigació, desenvolupament i innovació d'Adif.
 
Amb la creació del CTF, Adif pretén situar el sistema ferroviari espanyol en l'avantguarda en matèria d'investigació, desenvolupament i innovació en l'àmbit ferroviari. El CTF disposa de laboratoris especialitzats en tecnologies d'avantguarda on és possible experimentar i desenvolupar sistemes nous i aprofundir en la millora dels actuals.

Títol fragment

Raons per a instal·lar-se i full de ruta sobre procés d'incorporació d'empreses al CTF.
Formulari d'instal·lació al CTF, requisit previ per a l'autorització per part del Parc Tecnològic d'Andalusia.  

Informació i sol·licitud

Les empreses interessades a incorporar-se a aquest centre, poden sol·licitar-ho a través de correu electrònic innovacion@adif.es
emplenant inicialment el Formulari d'instal·lació en el CTF

Accés a infraestructures d'R+D+I

El Centre de Tecnologies Ferroviàries (CTF) gestiona unes infraestructures de primer nivell per al desenvolupament d'activitats d'R+D+I del sector. Part d'aquestes infraestructures estan situades al mateix centre i, alhora, gestiona altres que hi són alienes.

Títol fragment

Informació de les infraestructures disponible en el "Catàleg de proves i assajos en la infraestructura i instal·lacions d'Adif i Adif Alta Velocitat".

Formulari de sol·licitud de proves en infraestructures i instal·lacions.

Contacte

La sol·licitud d'accés a les infraestructures es formalitza emplenant el formulari i enviant-lo a l'adreça següent: innovacion@adif.es.